Sayfalar

23 Ocak 2013 Çarşamba

Çoh Toz Birihti... Çoh Toz Birihmeseydi Eyiydi...

Artık bazı cümleler o kadar anlamını yitirdi ki, "Bir tarih kül oldu." hiç bir şey ifade etmemeye başladı. Dün Galatasaray Üniversitesi'nin Beşiktaş sahilindeki eski binası kül oldu. Yukarıdaki haberci tabiriyle "Bir tarih kül oldu." Biz millet olarak salağız. Gerçekten salağız. Hiç bir değerine gerektiği gibi sahip çıkamayan, yeterli önlemleri alamayan, felaket başa gelince de götümüzden uydurduğumuz bahanelerin arkasına sığınmaya çalışan salaklardan oluşan bir milletiz!

Dün akşam televizyonda izlerken sinir krizi geçirdim. Yayına önce İlber Ortaylı bağlandı. Kendisini çok severim. Yanan binada kendisinin adını taşıyan bir kütüphane olduğunu ve bazı kitapların çok değerli olup, kopyalarının bulunmadığını, dolayısıyla artık hiç bir yerde bulma şansımızın kalmadığını ifade etti. Bu eserlerin böylesine bir ahmaklık ve ihmal sonucu yandığına mı yanarsın, yoksa günümüz teknolojisinin kullanılmayıp dijital ortama aktarılmadığına mı?...

Daha sonra yayına bağlanan hödük iyice çileden çıkardı. Adını hatırlayamıyorum sinirden. Ama "Uzman" sıfatıyla bağlandığını çok net hatırlıyorum. Muhteşem "Uzman"'ımızın sıçtığı tespit ise şu şekilde;

"Bu tarz tarihi ve ahşap binalarda yılların birikimi olan büyük miktarda toz bulunuyor. Ve belli bir süreden sonra bu toz barut etkisi yapabiliyor."
Yani? Yanisi bizim suçumuz yok, toz olmayaydı eyiydi...

Ulan Dünya'nın her yerinde binlerce tarihi yapı var! Adamlar gözleri gibi bakıyorlar tarihi değerlerine! Onlarda birikmiyor ozaman toz öyle mi? Demek ki bunun bir çözümü var?

Ulan aklınıza hiç bir şey gelmiyorsa, böylesine aptal bir bahanenin arkasına sığınmaya çalışacak kadar acizseniz, bari 2 kadın tutaydınız da bi tozunu aldıraydınız binanın!!! Bir de utanmadan sanki bir halt edilmiş gibi bilgi veriyor haber kanalları! "Şuan karadan 45, denizden 5 itfaiye aracı söndürme çalışmalarına müdehale ediyor!" "Tam 45 araç sevgili seyirciler, bu duyarlılık için tebrik ediyoruz..."

Allah belanızı versin be! Duyarlılıkmış... Ne büyük iş başardınız ya... O duyarlılığın zerresini o tarih kül olmadan göstereydiniz eyiydi!

1 yorum:

  1. eziklerin tipik sendromudur suçu asla üstlenmezler..hep başkaları kabahatli, toz, eskilik, memurlar, amirler, komşu, çocuk, bakkal..bir tek kendi apak tertemiz

    YanıtlaSil