Sayfalar

2 Nisan 2014 Çarşamba

Kedidir Kedi!

Bahsettiğim tam olarak da buydu işte. Bugün 2 nisan ve hala seçimler dürüst ve güvenilir biçimde sonuçlanabilmiş değil. Ve bunun tek sorumlusu hırsızlar! Yine bilindik oy çalma numaraları, yine elektrik kesintileri, ucuz hileler.. Dünya tarihinde gelmiş geçmiş en gerçek 1 nisan şakasını enerji bakanının farkında olmadan yaptığına şahit oldunuz. Neymiş? Trafoya "kedi" girmiş ve elektrikler bu nedenle gitmiş. 3,5-4 metre atlayabilen bir kedi bunu yapabiliyormuş. Bu kadar olur ya! Adam bunu ciddi ciddi söyledi bir de. Ve şaka değil diye de ekledi. Tüm dünya bizle taşşak geçmesin de ne yapsın?

30 marttan beri güzel şeyler de oluyor ama. Örneğin bu yobazların oyununa gelmeyip bunu bozanlar itiraz ettiler seçimlere ve oyların tekrar sayıldığı çoğu yerde aslında CHP'nin kazandığı ortaya çıktı. Şimdi nasıl inkar edecekler çalmadıklarını? Şuan Ankara ve İstanbul'da da oylar tekrar sayılıyor. Bakalım hırsızların oyunu buralarda da bozulacak mı.. Ancak bu kadar güvenliksiz bir seçim olamaz. Yıl olmuş 2014!!! Seçim sandıklarını teslime gittiğimizde gördüklerimize inanamadık. Tutanaklardaki rakamlar eşleşsin diye üzerinde istedikleri değişiklikleri yapabiliyorlar. Toplayıp çıkarıyor oradaki memur ve eşleşmiyorsa "git bunu düzelt de gel" diyor. bu ne demek ya? Tüm tutanakların üzeri karalamalarla dolu. Böyle iş mi olur? Böyle saçmalık mı olur?

Gerçi bizim milletimize müstahak. Neden mi? Biz hiç bir iyi şeyi jhak etmiyoruz çünkü. Çünkü biz pis, görgüsüz, medeniyetten nasibini alamamış bir milletiz. Oy kullanmak için gittiğiniz okullarda insanların orayı nasıl pislettiklerine dikkat ettiniz mi? Adam içtiği meyve suyunun kabını, su şişesini çöpe atmaktan aciz! Ve biz bu insandan bizi yönetecek kişileri seçmesini umuyoruz. Özellikle seçim sonuna doğru okul önünü fotoğrafladım. Böyle bir pislik olamaz. Bu insanlık değil. Bir de küçük bir video çektim etrafın pisliğini göstermek için. Paylaşabilirsem onu da paylaşacağım.


4 yorum:

  1. Gerçekten müstahak bize. Böyle salak bir millet olursa adamlar da yüzleri kızarmadan çalıp çırpar kolayca ne var ki. Milletin gözüne perde inmiş resmen. Vallahi ben utanıyorum artık ya. Yediremiyorum kendime bu muameleyi

    YanıtlaSil
  2. Hocam adamlar şaka gibi,bildiğin bizle kafa buluyorlar...Bu millete müstahakta ya biz gibiler ne olacak:( Yau yazık içim acıyor artık...Bildiğin psikolojim bozuldu!!!:( Hırsız,arsızlarla dürüst,namuslu insanlar nasıl başa çıkacak bilmiyorum:(

    YanıtlaSil
  3. çok doğru kaptan.. benim gördüğüm okullar da pislik içindeydi.. Kağıtlar su/meyvesuyu şişeleri filan bilinç sıfır.. insanlardan pislik fışkırıyor, öyle insana böyle yönetim müstahak.. bir de kurunun yanında yaş yanmasa süper olacak..

    YanıtlaSil
  4. Pislik içinde fakat enteresandır dindar bir millet! olduk. Ne desek boş... Moralim bozulmadı ama gerçekten birşeyler yapmak gerek bir arada bunlar Atatürk'ün yüzü niye asık diye onla kafayı bozmuşlardı, ne yapsın o zamanda sizler gibi akıl fukaralarını nasıl olup da yola koyacağını kara kara düşünmekten yüzünde gülecek hal mi bıraktınız. Birşeyler kesinlikle düzeltilmeli, gerçekler kapı kapı dolaşarak anlatılmalı, en başta komşularımızdan başlamalıyız, ne bileyim hamur kızartıp, elmalı pasta yapıp yavaştan hayatlarına sızıp olaya el koymalıyız. Ben yaklaşık 3 senedir uyguluyorum bunu ama dar düşünceli insanları değiştirmek kolay olmayacak, olsun yılmayalım. Bunlar da işte böyle başladılar, kapıları yalvara yalvara çalıp, --- Az bir kapıyı açın komşum, Allah rızası için bir iki konuşalım--- diye diye, insanları yollarına çevirdiler, yağlı sarkık etekleriyle dolaşanlar şimdi ne yazık ki çok çok pahalı eşarplarla ve jiplerle dolaşıp, kapılarında yalvardıkları insanların önünden en havalı halleriyle yüzlerine bakmadan dolaşıyorlar. Bu da akıllanmak bilmeyen ve kanan o arkadaşlara ders olsun!!

    YanıtlaSil